1-2 dager Leveringstid - Fri Frakt over 799,-

Slik planlegger du bildeveggen

hvordan lage bildevegg

Lyst til å lage din egen bildevegg, men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang?

Jeg hjalp Sylviann (@ssevjen) med å lage et oppsett, og planlegge hvordan posterne skulle henges opp.

 

Slik gjør du det:

1. Bestem hvilke plakater du vil ha med, og størrelsen på bildene

Når du har fått tak i bildene du vil bruke, rammer du de inn.

Det er det fint å blande ulike rammer. Personlig ville jeg ikke blandet altfor mange, men kanskje 2, maks 3 ulike materialer på en vegg. Ta gjerne igjen noe av interiøret i rammematerialet, for å skape en helhet i rommet.

2. Legg bildene på gulvet

Så er det bare å prøve seg frem, og leke med ulike oppsett. Alt er lov! Før trodde jeg at det var så vanskelig å sette sammen en bildevegg, men etter å ha prøvd meg litt fram, fant jeg ut at det ikke var så vanskelig allikevel :)

Jeg trodde også at alt måtte være symmetrisk; men det må det jo ikke! Det kan være fint at ytterkantene på bildene er lik et par steder på bildeveggen, synes jeg, men ellers kan man leke fritt med høyder og avstand mellom bildene. Men her må du bare finne din egen stil og følge din personlige smak.

Når du har funnet et oppsett du liker, må du begynne å ta mål.

bildecollage

Ta mål på veggen først. Hvor stor området kan det passe å ha bildene på? Hvor langt ned fra taket bør bildeveggen starte? Hvor langt ut fra veggen bør den henge?

plakat vegg

plakat vegg

3. Tegn en skisse

Tegn deretter opp skissen mens posterne fortsatt ligger på gulvet, slik du vil ha dem. Husk å ta et bilde med mobilen i tillegg! På skissen skal du sette inn alle målene du trenger.

 

plakater i collage

4. Heng opp!

Når skissen og målene er klare, er det bare å begynne å henge de opp! Her ser du resultatet av bildeveggen til flinke Sylviann:

slik planlegger du bildeveggen

Dette var ikke den eneste planen vi har lagt, så snart får du se mer fra det vakre hjemmet til Sylviann ♡